Joy Zuiderduin

Joy Zuiderduin-van Etten

Hi, ik ben Joy

Een energieke,  spontane, vrolijke, warme persoonlijkheid en de founder van Joy for Moms.

Daarnaast heb ik nog een aantal andere rollen; moeder van 2 jonge spring-in-het-veld mannetjes, echtgenote van een geweldige man, liefdevolle en gezellige vriendin, inspirator voor mijn omgeving en ga zo maar door…

Ik ben een echte Foodi, boekenverslinder, studiebol, expert over alles wat te maken heeft met het lichaam en de hersenen, gek op Yoga, gezellige momenten met kinderen of vrienden en een uitje naar de sauna is een feestje!

En dat vertelt gelijk ook het belangrijkste. Vaak vergeten we wie we zelf zijn. Wie zijn wij nu eigenlijk en wat heb ik als persoon het hardste nodig?  Met een overvolle agenda vergeet je vaak jezelf. Je focus op wat je nodig hebt en van binnen het liefste wil vertroebeld en raakt naar de achtergrond. Komt het je al bekend voor?

Ik neem je mee naar enkele jaren terug.

Moe werd ik wakker en de dag moest nog beginnen. Vannacht was ik 5 keer opgestaan, voor de allerliefste kleine man, maar het begon wel zijn tol te eisen. In de waan van de dag en avond bleef ik doorgaan, werken, verzorgen en proberen te slapen. Ook de sociale verplichtingen liep ik af en, laten we het zo zeggen, perfectionisme liet mij op geen van deze gebieden in te steek. Ik had de lat MEGA hoog gelegd.

Want tja: “Ik ben iemand die alle ballen in de lucht kan houden, toch?”

Af en toe klaagde ik, maar merendeel was het doorduwen. Totdat ik de prikkels niet meer kon handelen en mijn lontje met de minuut korter werd. Elke moeder deed dit toch?

Pas veel later zag ik in dat ik niets deed voor mijzelf. Ik verzorgde mijzelf minder, had geen hobby’s of tijd voor sport. Ik wilde graag wat voor mijzelf doen, maar wist niet wat en zeker niet hoe? Ik had daar toch geen tijd voor? Ook ik geen zin in het schuldgevoel dat het me zou bezorgen. Dus verzandde ik in bingewatchen in de avonduren en greep ik naar mijn telefoon. Ik liet mijn kostbare tijd door mijn handen glippen, omdat ik zo opgebrand was en gebrek aan focus miste.

Op mijn werkdagen deed ik ook niet precies wat ik wilde. Ik had best leuk werk, maar of mijn hart hier nou sneller van klopte.. nee.

“Zo had ik het leven niet voor ogen, zo wilde ik niet zijn. Maar hoe dan wel?”

Leven en geven vanuit liefde.

Nu doe ik wat ik het liefste doe, zoveel mogelijk vrouwen/moeders helpen hun eigen “Joy” te vinden. Ik weet wie ik ben en wat ik leuk vind. En nog veel ik weet hoe ik dit kan combineren terwijl ik in balans blijf.

En naast weten…. DOE ik er ook wat aan en mee. Ik neem verantwoordelijkheid voor wat ik nodig heb in balans met wat ik graag wil geven aan mijn kinderen, man en omgeving.

Om mijzelf te ontwikkelen én anderen te kunnen helpen, heb ik mij omgeschoold tot Mindset-, Leefstijl- en Vitaliteitcoach, orthomoleculair adviseur en ben ik onderlegt vanuit de energetische Kinesiologie.

Ondanks dat ik op het goede pad zit, krijg ook ik nieuwe uitdagingen die mijn nieuw ontstane balans uittesten. Vorig jaar is er bij mij een auto-immuunziekte gediagnosticeerd. Dit was ontzettend schikken. Maar ook deze uitdaging ben ik aangegaan. In balans blijven is immers niet voor niets een werkwoord. Ik heb mijn voeding aangepast en kan nu weer zonder symptomen en met veel energie genieten van het leven!

Joy Zuiderduin

Plan een gratis gesprek van 20 minuten in om te kijken wat ik voor je kan betekenen: