Plaattaart

Plaattaart met Tante Door dijen, geroosterde perzik, balsamico en mozzarella. Heerlijk als avondmaal of bij de borrel.

Ingrediënten 8-12 porties

  • 500 g Tante Door dijenvlees
  • 4 rijpe perziken
  • 1 tl honing
  • 150 ml balsamico azijn
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Balsamico siroop
  • 250 g mozzarella
  • Verse basilicum
  • 150 ml pesto
  • Rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op een bakplaat.

  2. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Verdeel 3/4 van de pesto over het bladerdeeg. Snijd het Tante Door dijenvlees in reepjes en meng dit in een kom met de resterende pesto. Verdeel eveneens over de bakplaat.

  3. Bak het geheel in de oven voor ca. 25-30 minuten.

  4. Snijd intussen iedere perzik in 8 gelijke parten en meng in een kom met de balsamico azijn en honing. Bak de partjes ca. 3 minuten per kant in een grillpan.

  5. Haal het bladerdeeg uit de oven. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de perzik partjes, rucola, resterende pesto en verse basilicum blaadjes over het bladerdeeg. Maak af met wat streepjes balsamico glazuur.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *